top of page
f7a6b68e-3f99-44be-8017-b77ae505af28.jpg

Hydrotherapie;
revalideren en trainen

Revalideren en trainen onder leiding van een dierenfysiotherapeut in de aquatrainer is:

Veilig, Intensief, Specifiek, Meetbaar.

Deze zaken samen met de specialistische kennis en ervaring van de dierenfysiotherapeuten garanderen een optimaal herstel van uw huisdier. Bij de dierenfysiotherapeuten van de Vakgroep Hydrotherapie Hond bent u aan het juiste adres.

Fysiotherapeutisch behandelplan

Hydrotherapie heeft heel veel mogelijkheden. Bewegen in water of daarbuiten, heeft effect op het lichaam. Echter, hydrotherapie is meer dan bewegen in water later. Zowel te veel als te weinig bewegen kan ongewenste effecten hebben, net als “verkeerd” bewegen. Daarom is het van belang dat hydrotherapie in deskundige handen is bij een dierenfysiotherapeut met de nodige kennis en kunde.

Wat is een aquatrainer?

De dierenfysiotherapeuten van Vakgroep Hydrotherapie Hond maken voor de hydrotherapie gebruik van een aquatrainer. Een aquatrainer is een roestvrijstalen bak die gevuld wordt met water. De bodem van de bak is uitgerust met een loopband. Door gebruik te maken van de aquatrainer kan de hond gecontroleerd bewegen. De hoogte van het water, de snelheid van de loopband en de temperatuur van het water zijn variabel en onafhankelijk van elkaar in te stellen. Deze variabelen zijn samen met de tijdsduur van de training en de pauzes meetbaar, zodat voor elke hond een ideaal trainingsprogramma samengesteld kan worden.

Indicatie voor hydrotherapie

Met medische hydrotherapie kunnen de volgende

behandeldoelen gerealiseerd worden:

  • Verbeteren coördinatie

  • Verbeteren stabiliteit

  • Spierversterkend

  • Verbeteren mobiliteit

  • Verbeteren sensibiliteit

  • Verbeteren uithoudingsvermogen

  • Verbeteren welbevinden (door verminderen van pijn)

  • Afname van zwelling en oedeem

 

Lees hier bij welke indicaties training in de aquatrainer zinvol is. 

3e986fb7-ab18-410c-9331-74ec42793a74.jpg
bottom of page